Monday, 11 July 2011

Daily sketchbook dump July 2-10

My first sketchbook actually ran out on the 7th, so I've got a new one now - hardcover, which means it's a bit trickier to scan, but on the other hand I get enough performance anxiety that I absolutely refuse to waste paper on halfhearted sketches. In the long run, I guess that's a good thing.
5 comments:

 1. Gillar designen på Thea. Hennes ansikte ser annorlunda ut från den typen av ansikten du ofta tecknar.

  ReplyDelete
 2. Valbilden är extra magisk! Och jag vill också ha en steampunk-ryggsäck :) Fick mig att tänka på Mattias Adolfsson. Han är steampunkens och sci-fiens Sven Nordqvist!

  Grym, detaljerad variation!

  ReplyDelete
 3. Alek - tack! :) Jag är ganska nöjd själv. Vi har hårdtränat ansiktets standardmått på Lifedrawingkursen, och det hjälper något enormt. Man måste bara se till att man inte latar sig och faller tillbaka på invanda mönster.

  Olov - scannern åt valbilden - den är dubbelt så magisk i verkligheten. XD Steampunkryggsäcken är faktiskt en ångdriven samovar - en gigantisk tekanna, helt enkelt. Och tack för tipset (och jämförelsen :P) med Mattias Adolfsson! Nu har jag en ny konstnär att beundra och inspireras av!

  ReplyDelete
 4. Jag gillar alla skisser! :O Jag har lätt att snöa in på detaljer men du går direkt på vad som känns som rätt form! (Vilket nog är bra, för detaljer kan man lägga till när grunden är bra)

  ReplyDelete
 5. An octopus in a top hat...gentleman birds...awesome all over the place...

  I love your brain.

  ReplyDelete